Username Password  
  Forgot your password?  
ItalianoEnglish
 
  COME VEDERE L'ARCHITETTURA CONTEMPORANEA HOW TO SEE CONTEMPORARY ARCHITECTURE
COME VEDERE L'ARCHITETTURA CONTEMPORANEA HOW TO SEE CONTEMPORARY ARCHITECTURE
HOME
ARCHITECT | LOCATION | TYPOLOGY | EXHIBITIONS | ADVANCED SEARCH
INSIDE AR   
AR DATABASE
Architect
Location
Typology
Exhibitions
Advanced search
News
|
AR Info
FAQ
Registration
About AR
Contacts

 
Extension and renovation of Vendsyssel Hospital in Denmark by C.F. Møller
May 15, 2014

C.F. Møller Architects Vendsyssel HospitalC.F. Møller has won the competition for the extension and refurbishment of the Vendsyssel Hospital in Hjørring (Denmark). This design proposals seeks to enhance the overarching architectonic identity of the hospital and to integrate buildings and landscapes in various ways, including a rooftop children's oasis.
The task includes construction of a new treatment facility (covering about 14,000 m2), a mother and child unit and the overall planning of the extension and refurbishment of the Vendsyssel Hospital site including existing buildings.
The design of the new wings creates an enclosed form surrounding large, well-lit courtyards. The structure is transparent; a circulation loop connects the individual treatment areas and allows for flexibility and overlaps between neighbouring functions. The result is a logical, self-explanatory structure. There are efficient and highly functional links making it easy to find your way around the building.
The clear-cut yet distinctive architecture features sterling materials, in combination with a strong emphasis on landscape, including a series of outdoor spaces with integrated planting, paving and stormwater handling, successfully exploiting every opportunity to create healing architecture. One special characteristic of the building is the layout of the third-floor paediatric unit, which includes a bright and children-friendly interior design, and an enclosed and protected playground, resembling a green oasis, on the roof.
 
 
Contacts    Copyright © 2004 - 2019 MONOSTUDIO | ARCHITECTOUR.NET
 
| Disclaimer | Conditions of use | Credits |