Username Password  
  Forgot your password?  
ItalianoEnglish
 
  COME VEDERE L'ARCHITETTURA CONTEMPORANEA HOW TO SEE CONTEMPORARY ARCHITECTURE
COME VEDERE L'ARCHITETTURA CONTEMPORANEA HOW TO SEE CONTEMPORARY ARCHITECTURE
HOME
ARCHITECT | LOCATION | TYPOLOGY | EXHIBITIONS | ADVANCED SEARCH
INSIDE AR   
AR DATABASE
Architect
Location
Typology
Exhibitions
Advanced search
News
|
AR Info
FAQ
Registration
About AR
Contacts

 
The Couch, Club House for Amsterdam’s Tennisclub IJburg by MVRDV
November 15, 2013

MVRDV The Couch Amsterdam Tennisclub IJburgTennisclub IJburg and MVRDV announce that permission has been granted to start construction of The Couch, a new club house for the young tennis club, which was founded in 2010 on a new artificial island in the east of Amsterdam. The roof of the 322m2 club house, designed by MVRDV, is folded upwards and downwards to act as an informal spectator tribune for the club. This ‘Couch’ can seat up to 200 spectators. Construction will start this month, with completion expected before summer 2014.
The club house is a long open volume with services on either side such as dressing rooms, a kitchen, storage and toilets. The main space is multifunctional, so it can be used for the club’s many events. The wide glass front to the north side allows extensive natural lighting and provides a view out over the waters of the IJ-lake.
The tennis club, currently with 1100 members, has 10 clay courts and a tennis school. The new club house will be the centre of the club’s activities.
MVRDV developed the clubhouse together with co-architect Studio Bouwkunde and structural engineer ABT. Contractor Ballast Nedam Bouw will realise the building, which will be MVRDV’s eighth building in Amsterdam.
 
 
Contacts    Copyright © 2004 - 2019 MONOSTUDIO | ARCHITECTOUR.NET
 
| Disclaimer | Conditions of use | Credits |