Username Password  
  Forgot your password?  
ItalianoEnglish
 
  COME VEDERE L'ARCHITETTURA CONTEMPORANEA HOW TO SEE CONTEMPORARY ARCHITECTURE
COME VEDERE L'ARCHITETTURA CONTEMPORANEA HOW TO SEE CONTEMPORARY ARCHITECTURE
HOME
ARCHITECT | LOCATION | TYPOLOGY | EXHIBITIONS | ADVANCED SEARCH
INSIDE AR   
AR DATABASE
Architect
Location
Typology
Exhibitions
Advanced search
News
|
AR Info
FAQ
Registration
About AR
Contacts

 
International School Ikast-Brande by C.F. Møller
November 7, 2013

C.F. Møller International School Ikast BrandeThe International School in Ikast-Brande (ISIB) has inaugurated a new 2,600 m2 building, which includes a school, after-school and kindergarten. C.F. Møller has designed the complex like a small town with individual volumes located around a square and winding streets.
The International School, which only teaches in English, is so popular that it has now been expanded with new facilities. 130 students are ready for the new school year at the International School, which with the new building can accommodate up to 200 students.
Inside the two-storey building of light brickwork, there are omnipresent views to the green landscape and a pleasant natural light influx, creating a bright and friendly environment for the children and staff. The window openings are placed in a pixelated and lively pattern that allows natural light deep into the rooms - and opens the views for big and small alike.
Centrally located in the school complex is a long superstructure with a curved form. The superstructure contains ventilation systems and skylights, and is clad in translucent facade panels and double-glazed windows, respectively. The curved form is continued in the sinuous balconies framing the central “square”, which acts as a multi-purpose space for drama, music, dining and lectures as well as the main social space of the school.
The new school is located as an addition to an existing educational complex. The surrounding park-like landscape is partially designed as shady woodlands, with embedded playgrounds and playing fields, and a smaller screened area for the kindergarten.
 
 
Contacts    Copyright © 2004 - 2019 MONOSTUDIO | ARCHITECTOUR.NET
 
| Disclaimer | Conditions of use | Credits |