Username Password  
  Forgot your password?  
ItalianoEnglish
 
  COME VEDERE L'ARCHITETTURA CONTEMPORANEA HOW TO SEE CONTEMPORARY ARCHITECTURE
COME VEDERE L'ARCHITETTURA CONTEMPORANEA HOW TO SEE CONTEMPORARY ARCHITECTURE
HOME
ARCHITECT | LOCATION | TYPOLOGY | EXHIBITIONS | ADVANCED SEARCH

BUILDING
 
 
Changzhou Culture Center
Top
DESIGNER
 
 
gmp - von Gerkan, Marg und Partner
Top
DESCRIPTION
 
Changzhou Culture Center Changzhou China gmp von Gerkan Marg und PartnerThe architects von Gerkan, Marg and Partners (gmp) have been awarded first prize in the international competition to build the Culture Center in the newly created Changzhou city center - competing against KSP – Jürgen Engel Architects, Arata Isozaki and other leading practices. With a total floor area of 365,000 square metres, the building in this city of three million, between Wuxi and Nanjing, is six times the size of the Louvre in Paris. The new building complex includes a number of museums such as an arts museum, a science and technology museum and a library, together with service facilities supporting the center for culture in the Xinbei district of the city.

Changzhou Culture Center Changzhou China gmp von Gerkan Marg und PartnerThe design reflects elements of Changzhou’s southern Chinese culture and the city’s prominent water features. The building modules – which cantilever bridge-like in a large arc - consist of six 45 metre-high pavilions which vary significantly inside with their different architectural functions, but form a visual whole from the outside. The space between the art gallery to the east and the science and technology museum to the west forms the public plaza in the center of Changzhou. With its water features and generous landscaping, it provides an inviting ambiance and serves as a meeting point in the district.

On the 256,000 square metre basement floor are an underground car park as well as numerous shop and retail areas which are lit by lightwells and which are directly connected with the cultural facilities. A water course on the lower level running diagonally through the 100,000 square metre site links all the modules together and acts as a source of lighting for the restaurants in the basement.

With its material and colour, the façade picks up on the regional building tradition: staggered grey slate creates a solid external impression which is contrasted by the bright surfaces with white elements and transparent glass façades on the inside of the buildings.

The Culture Center will play an important role in shaping the new city center and its development, and it reflects Changzhou’s tradition carried over into the modern metropolis. The large roof spreads across the six culture pavilions and is used to define the public space for Changzhou’s citizens.
Credits
Images © Crystal Digital Technology
Text edit by gmp - von Gerkan, Marg und Partner
Courtesy by gmp - von Gerkan, Marg und Partner

Changzhou Culture Center Changzhou China gmp von Gerkan Marg und Partner
If you haven't already clicked on the photo strip at the top of the page, for the gallery of photos [6 images] and drawings [3 images], enter here
Top
LOCATION
 
Continent
Asia
Nation
China [Zhōngguó/Zhōnghuá]
Province
Jiangsu
Town
Changzhou
 
 
Top
TYPOLOGY
 
ARCHITECTURE
Buildings for cultural activities
Libraries and media libraries
Cultural centres and community centres
Museums and buildings for exhibitions
Art museums
Science museums
Top
CHRONOLOGY
 
Project
2012    
Realisation
2015
Top
CLIENT
 
 
Changzhou Jinling Investment and Construction Co., Ltd
Top
DIMENSIONAL
DATA
 
Surface
gross area sq.m. 365,000
Library sq.m. 32,800
Science and Technology Museum sq.m. 18,300
Service Facilities sq.m. 37,300
Basement floors sq.m. 256,000 
Top
STRUCTURES
 
 
Schlaich Bergermann and partners
Top
LANDSCAPE DESIGN
 
 
WES & Partners
Top
STAFF
 
Design
Meinhard von Gerkan and Nikolaus Goetze with Magdalene Weiss
Design team
Martin Friedrich, Sebastian Schmidt, Kong Bu Hong, Jiang Lan Lan, Yao Yao, Zhang Zhen, Gao Shu San, Dominika Gnatowicz, Sa Xiaodong
Architect of record
Wei Wu
 
 
Contacts    Copyright © 2004 - 2017 MONOSTUDIO | ARCHITECTOUR.NET
 
| Disclaimer | Conditions of use | Credits |